Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při sebevražedném útoku Talibanu v Afghánistánu zemřel rumunský voják

Taliban, Afghánistán
Taliban, Afghánistán
Foto: www.amnesty.cz

Kábul - Při sebevražedném útoku namířeném proti vojenskému konvoji v jihoafghánské provincii Kandahár zahynul rumunský voják a dvě další osoby utrpěly zranění.

Taliban v pátek prostřednictvím komunikační aplikace WhatsApp novinářům oznámil, že zabito bylo "sedm příslušníků invazních jednotek". Islamisté často nadsazují počty zabitých na straně svých nepřátel, uvedla k tomu AFP.

V Afghánistánu v rámci mise NATO Resolute Support (Rozhodná podpora) působí asi 600 rumunských vojáků. Celkem je v této asijské zemi nasazeno přes 13.000 zahraničních vojáků, z toho většina jsou Američané.

Americký prezident Donald Trump v srpnu oznámil, že do Afghánistánu pošle další vojáky. Taliban v reakci sdělil, že z Afghánistánu udělá "nový hřbitov pro Američany". V zemi nyní působí 11.000 příslušníků amerických ozbrojených sil, v době vrcholného nasazení v roce 2011 jich tam bylo na 100.000.

Témata:  teroristické útoky v Afghánistánu Tálibán Afghanistán

Aktuálně se děje

10:12

Mladík ve škole na Tachovsku vyhrožoval spolužačce. Skončil v cele

Policie v úterý zasahovala na jedné ze škol na Tachovsku kvůli výhrůžkám, jejichž původcem byl jeden ze studentů. Mladík podle dosavadních zjištění vyhrožoval spolužačce tím, že zabije její blízké.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy