reklama

Lídr britských liberálních demokratů Cable předsedu Evropské komise Junckera označil za „pompézního, nadutého a přeplaceného". Cable, který zahájil konferenci své strany ve městě Bournemouth, řekl, že Juncker by měl odejít a být nahrazen někým „více naladěným na realitu a veřejné mínění".

Odkázal také na údajné Junckerovy problémy s pitím alkoholu a řekl: „Jelikož měl Juncker několik vidění, možná by měl jít a navštívit optika."

„Jsou to lidé jako on, kteří dávají evropskému projektu špatné jméno. Juncker odbyl spoustu lidí v Británii, kteří jsou s EU nespokojeni. Jen proto, že moje strana bojovala proti brexitu, neznamená, že nejsme připraveni být silnými kritiky EU,“ uvedl politik.

V rozhovoru pro The Observer Cable také uvedl, že by mohl být dalším britským premiérem. „Vzhledem k alternativám se domnívám, že je to dost dobře možné," uvedl s odkazem na vítězství Emmanuela Macrona ve Francii a Justina Trudeaua v Kanadě. Právě oni jsou podle jeho mínění důkazem, že „v těchto obdobích politických otřesů se mohou stát všemožné zvláštní věci“.