Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zpochybní Clintonová výsledky prezidentských voleb? Při otevřeném rozhovoru prozradila víc

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Twitter

Washington – Demokratická politička a někdejší prezidentská kandidátka Hillary Clintonová v pondělí uvedla, že nevylučuje, že zpochybní výsledky prezidentských voleb z roku 2016. Uvedla ale zároveň, že pochybuje o legálnosti takového kroku. Její slova cituje server Fox News.

„Nevím, jestli existuje nějaký právní ústavní způsob, jak to udělat," řekla Clintonová v rozhovoru pro národní rádio NPR, který byl odvysílán v pondělí odpoledne.

Moderátor tlačil na bývalou první dáma a demokratickou kandidátku a nutil ji odpovědět na otázku, zda „zcela vylučuje zpochybnění legitimity těchto voleb, pokud se dozvíme, že ruský zásah do voleb je ještě hlubší, než nyní víme".

Clintonová uvedla, že něco takového nemůže vyloučit. Dodala, že existují „znalci" a „akademičtí vědci", kteří tvrdí, že by byly možné výsledky napadnout, ale Clintonová sama tuto myšlenku zpochybnila. „Nemyslím si, že máme mechanismus, abych to mohla udělat," řekla.

Clintonová před několika dny vydala knihu What Happened (Co se stalo), ve které hledala důvod, proč nedokázala ve volbách porazit hlučného populistu porušujícího takřka všechna pravidla kampaně.

Na Trumpa se v některých pasážích knihy pokouší pohlížet s humorem, dává ale jasně najevo, že ani tři čtvrtě roku po volbách se nechce smířit s tím, že člověk jeho ražení stojí v čele Spojených států. „Někdy mě napadá: pokud sečtete čas, který tráví na golfu, na twitteru a sledováním kabelových televizí, co zůstane?"

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump prezident USA

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 13:13

Zimní počasí v Česku: Od dopoledne sněží, ústav aktualizoval výstrahy

Do českých hor i nížin se vrátila zima, ve vyšších polohách už od dopoledne sněží. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pátek upřesnil výstrahu před novou sněhovou pokrývkou a mrazem ve vegetačním období. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy