Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Gesto syrské vlády: Povolila studentům jít na zkoušky

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Ačkoli v Sýrii stále zuří občanská válka, vláda se snaží ukázat, že stát funguje. Damašek povolil stovkám studentů, že mohou o víkendu opustit obléhané oblasti poblíž metropole a zúčastnit se závěrečných zkoušek.

Vládní jednotky povolily v sobotu a v neděli 360 studentům z povstalci drženého damašského předměstí Muadamíja a 68 studentům z města Madája, aby odcestovali do vládou kontrolovaných částí a absolvovali tam středoškolské zkoušky.

Oblast Muadamíji a Madáji je obléhaná vládními jednotkami, které humanitárním organizacím umožňují jen limitovaný přístup, a to i navzdory zprávám, že tamní lidé hladoví. Aktivisté v Madáji uvedli, že studenti město opustili poprvé za 302 dní.

Vláda občanům stále poskytuje služby a vyplácí jim platy i důchody i během více než pět let trvající války a rovněž i na územích, která nekontroluje.

Témata:  Sýrie studenti

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 21:41

Hamás ukázal rukojmího na videu. Zmocnil se ho na festivalu

Teroristé z palestinského hnutí Hamás ve středu zveřejnili video s jedním z rukojmích. Podle médií jde o izraelsko-amerického mladíka, kterého se militanti zmocnili na festivalu. V rámci války v Gaze má brzy následovat další fáze - izraelská ofenziva do Rafáhu. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy