Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Dva uprchlíci se ve Finsku pokusili o sebevraždu

Uprchlíci, ilustrační foto
Uprchlíci, ilustrační foto
Foto: UNHCR

Helsinky - Dva muži se na schodišti k budově finského parlamentu zřejmě pokusili o sebevraždu. Zpravodajský server Yle uvedl, že u sebe měli identifikační průkazy vydané azylovým přijímacím střediskem.

Incident se stal po 13:00 místního času (12:00 SELČ). "Ti muži seděli poblíž hlavního vchodu do budovy. Kolem bylo poměrně rušno, ale nikdo z občanů se neocitl v nebezpečí, ti muži nikoho neohrožovali," prohlásil bezpečnostní představitel parlamentu Jukka Savola.

Podle něj měli muži u sebe žluté průkazy žadatelů o azyl. Oba byli s bodnými ranami do břicha převezeni do nemocnice. Svědci vypověděli, že na schodech před parlamentem zůstaly krvavé stopy.

"Úzce spolupracujeme s policií, jednotka dorazila na místo okamžitě. Sanitka také přijela během několika minut," dodal Savola.

Témata:  Finsko sebevražda uprchlíci

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.