Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Exploze zabila v Mali tři zaměstnance OSN

OSN
OSN
Foto: Pixabay

Abidžan - Tři příslušníci mírových sil OSN v Mali, kteří zřejmě pocházeli z Bangladéše, dnes přišli o život při explozi výbušného zařízení na trase mezi městy Anefis a Gao.

Dalších pět zaměstnanců OSN bylo při incidentu vážně zraněno. K činu se zatím nikdo nepřihlásil. S odkazem na sdělení mírové mise OSN v Mali (MINUSMA) o tom informovala agentura Reuters.

Exploze se stala v 07:00 místního času (09:00 SELČ) na dopravním trase na severu Mali. Výbuch zasáhl stráž konvoje OSN.

V roce 2012 etničtí Tuaregové zahájili v Mali povstání s cílem vytvořit nový stát. Do povstání se ale vmísili stoupenci radikální sítě Al-Káidy, kteří se zmocnili měst na severu země a začali tam uplatňovat islámské právo šaría. Francouzské vojenské jednotky teroristy z území vytlačily o rok později. Al-Káida však nadále v oblasti útočí.

Témata:  Mali OSN (Organizace spojených národů)

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy