Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při ruských náletech v Sýrii zemřelo nejméně 45 rebelů

Bojová letka RF v Sýrii
Bojová letka RF v Sýrii
Foto: mil.ru

Damašek - Nejméně 45 rebelů z islamistické skupiny Fajlak aš-Šám (Legie Šám) přišlo o život při sobotním ruském bombardování v syrské provincii Idlib.

S odkazem na sdělení exilové Syrské organizace pro lidská práva o tom dnes informovala agentura AFP.

Proč ruské nálety cílily právě na příslušníky Fajlak aš-Šám, zatím není jasné. Tato islamistická skupina se totiž pod ruským dozorem zúčastnila nedávných mírových rozhovorů v kazašském hlavním městě Astaně.

Bombardování zasáhlo základnu Fajlak aš-Šám v Idlibu, který patří k čtyřem bezpečnostním zónám, na nichž se v květnu domluvily Moskva, Teherán a Turecko.

SOHR původně informovala, že při sobotním incidentu přišlo o život 37 lidí, další těla byla však v průběhu noci a dnes nalezena v sutinách základny u vesnice Tal Maradích, asi 55 kilometrů na jihozápad od Halabu (Aleppa).

Podle zpravodaje AFP byly při náletech zasaženy také jeskyně, kde se rebelové skrývali, vchody do jeskyní tak byly zasypány a rebelové se nemohli dostat ven.

Témata:  ruské angažmá v Sýrii Ruská armáda Sýrie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy