Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Kuvajtské úřady vyhostil dvě Češky za "nemorální chování"

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Kuvajt - Kuvajtské úřady vyhostily dvě české občanky s obviněním z "nemorálního chování". Dle médií ženy lákaly zakázníky na sexuální služby.

Zpravodajský server Emirates 24/7 ve své dnešní zprávě píše o zadržení "několika českých mužů a žen". Nejprve prý policisté zatkli Češku, která nabízela své tělo za peníze. Kontaktovali ji na sociální síti. Žena pak policisty dovedla k dalším členům skupiny v "doupěti hříchu", napsal deník Alanba, který vychází v arabštině.

Zástupce českého velvyslance v Kuvajtu Ondřej Karas telefonicky ČTK upřesnil, že zatčeny byly dvě české občanky. Vyhoštění je v takovém případě standardní postup, řekl.

"Policie u zadržených našla velké peněžní obnosy a doklady, které svědčí o tom, že poslali značné finanční částky do své domovské země," napsal deník Alanba.

Při návštěvě Kuvajtu je nutné respektovat několik základních pravidel, jejichž dodržování je velice přísně hlídáno a přestupky v tomto směru mohou vést až k uvěznění. Především je to požívání alkoholických nápojů a užívání drog na veřejných místech, ale i v soukromí. Je zakázán dovoz a rozšiřování jakéhokoliv tiskového nebo obrazového materiálu/záznamu s erotickým a nebo pornografickým obsahem, upozorňuje MZV ČR.

Na všech hraničních přechodech je možno očekávat podrobnou (i osobní) prohlídku, včetně prohlížení záznamů na videokamerách. Za samozřejmost považujeme dodržování úcty vůči veřejným představitelům země, jejich oficiálním portrétům a dalším státním symbolům.

Poslední zásada důležitá pro Evropany se týká chování a oblékání žen. Kuvajt je sice poměrně bezpečnou zónou pro volně se pohybující ženy v porovnání s jinými arabskými zeměmi, avšak přesto je vhodné, pokud možno, zajistit jim mužský doprovod. Co se týká oblečení, doporučují se zahalená ramena a nohy po kolena, ne vyzývavý dekolt. Doporučuje se zvýšenou měrou dbát na opatrnost v oblékání a chování a omezit pohyb osaměle po setmění.

Soužití nesezdaného páru (muže a ženy) je považováno za nelegální, společné bydlení muže a ženy je společensky přijatelné, pouze pokud jsou oba ze stejné rodiny. Není přípustné líbat se na veřejnosti ani vodit se za ruce a objímat se. Koupání pouze na k tomu určených místech, islámský koupací oděv není vyžadován, ale doporučován.

Témata:  Kuvajt Češi Ministerstvo zahraničních věcí České republiky ženy

Aktuálně se děje

16. května 2024 11:55

Biden se s Trumpem utká ve dvou prezidentských debatách

Americký prezident Joe Biden a jeho pravděpodobný republikánský vyzyvatel v listopadových volbách Donald Trump se utkají ve dvou televizních debatách. Biden na ně vyzval Trumpa ve středu a on tuto výzvu okamžitě přijal. Informovala o tom agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy