Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při havárii lodi s Rohingy se zřejmě utopilo více než 60 lidí

Velké vlny
Velké vlny
Foto: Pixmac

Dháka - Zpravodajský server BBC dnes s odvoláním na OSN uvedl, že při havárii lodi s rohingskými uprchlíky z Barmy se zřejmě v Bengálském zálivu utopilo přes 60 lidí. 

Loď se převrhla v rozbouřeném moři ve čtvrtek. Mluvčí OSN dnes potvrdil 23 mrtvých; dalších 40 uprchlíků se podle něj „pohřešuje a předpokládá se, že utonuli".

V Arakanském státě na západě Barmy propukly 25. srpna, kdy povstalečtí Rohingové zaútočili na stanoviště policie, násilnosti. Podle OSN region od té doby kvůli odvetným akcím barmských bezpečnostních sil opustilo přes půl milionu muslimských Rohingů.

Mezinárodní společenství postup barmských úřadů odsoudilo jako etnickou čistku. Barmská vláda obvinění z útlaku muslimské menšiny vytrvale odmítá a prohlašuje, že bezpečnostní složky v regionu bojují s teroristy.

Témata:  Rohingové Barma

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy