Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tymošenková ohlásila kandidaturu v prezidentských volbách

Ukrajina
Ukrajina
Foto: news.com

Kyjev - V roce 2019 se mají na Ukrajině konat prezidentské volby a svou kandidaturu již ohlásila expremiérka Julija Tymošenková (56). V televizi řekla, že ji zklamalo jednání ukrajinských politiků, které dřív podporovala.

Šéfka opoziční strany Vlast, která za dřívějšího proruského prezidenta Viktora Janukovyče strávila tři roky ve vězení, se o získání nejvyššího ústavního postu pokusila už dvakrát. V roce 2010 prohrála s Janukovyčem a v roce 2014 skončila s velkým odstupem druhá za nynějším prezidentem Petrem Porošenkem.

V rozhovoru pro televizní kanál News One řekla, že se chce osobně postarat o to, aby se Ukrajina "postavila na nohy".

Dále uvedla, že ji zklamalo jednání bývalého prezidenta Viktora Juščenka a expremiéra Arsenije Jaceňuka. Proto se prý rozhodla kandidovat na nejvyšší úřad sama.

Témata:  Julija Tymošenková Ukrajina EuroZprávy.cz

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.