Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rozmyslí si to syrská opozice? Moskva doufá, že se nakonec zúčastní rozhovorů v Soči

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Moskva - Moskva doufá, že se syrská opozice zúčastní kongresu syrského národního dialogu v Soči, navzdory současným tvrzením povstalců, že o rozhovory nemají zájem.

Podle agentury Interfax to dnes řekl náměstek ruského ministra zahraničí Michail Bogdanov. Rozhovory, které se budou konat pod záštitou Ruska a na které byli pozváni představitelé více než 30 syrských skupin, jsou naplánovány na 18. listopadu.

"Doufáme, že všichni, kteří věří, že budoucnost této země, její jednota, územní celistvost a svrchovanost jsou důležité, se rozhovorů zúčastní," řekl Bogdanov.

O kongresu syrského národního dialogu se poprvé zmínil ruský prezident Vladimir Putin minulý měsíc, když řekl, že ozbrojenci v Sýrii budou brzy poraženi.

Témata:  Sýrie Syrská krize Rusko

Aktuálně se děje

19. dubna 2024 11:46

Ruské regiony ruší kvůli Ukrajině vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství

Nejméně pět ruských regionů se rozhodlo zrušit vojenské přehlídky k oslavě Dne vítězství, kterým si Rusko připomíná sovětské vítězství nad nacistickým Německem dne 9. května. Tato opatření jsou reakcí na hrozbu útoků z Ukrajiny, s níž Rusko vede více než dva roky válečný konflikt, informoval server The Moscow Times.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy