Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Politik AfD Petr Bystroň už není pod dohledem kontrarozvědky

Německo
Německo
Foto: Pixabay

Berlín - Bavorská kontrarozvědka přestala na konci září sledovat tamního šéfa protiimigrační Alternativy pro Německo (AfD) Petra Bystroně.

Bystroně sledovala bavorská kontrarozvědka zhruba pět měsíců. Důvodem byla podle německých médií opakovaně vyjadřovaná sympatie vůči organizaci Identitární hnutí Bavorsko (IBB), které "vykazuje silnou příbuznost s nacionalistickou ideologií krajní pravice".

Čtyřiačtyřicetiletý politik, který sledování považoval za předvolební podraz bavorské CSU, pod níž spadá tamní ministerstvo vnitra, se kvůli tomu obrátil na soud.

Než ale soud dospěl do konce, sdělilo bavorské ministerstvo vnitra zemskému státnímu zastupitelství, že sledování skončilo 29. září letošního roku, tedy jen několik dní po parlamentních volbách.

Bavorské ministerstvo vnitra dalo krok do souvislosti právě s tím, že Bystroň uspěl ve volbách. Pro sledování zvolených poslanců Spolkového sněmu platí totiž přísnější nároky.

Témata:  Petr Bystroň Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy