Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Zřícení egyptského letadla potvrdil i Hollande. Příčiny se stále neví

Airbus společnosti Egypt Ait
Airbus společnosti Egypt Ait
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Paříž - Francouzský prezident François Hollande dnes potvrdil, že se zmizelé egyptské letadlo zřítilo do moře. Pokud jde o příčiny neštěstí, zatím se neví nic konkrétního, a žádná z teorií tak není vyloučena.

Francouzská média ve své drtivé většině již dlouho hovoří o zřícení airbusu jako o hotové věci. Zároveň si kladou otázku, zda v případě, že šlo o teroristický útok, neselhala Francie ve svých bezpečnostních opatřeních, protože letoun startoval z pařížského mezinárodního letiště.

Ministr zahraničí Jean-Marc Ayrault po setkání s příbuznými cestujících ze zmizelého egyptského letadla na pařížském letišti Charlese de Gaullea také zdůraznil, že nic není potvrzeno.

"Informace různě kolují, ale nic není potvrzeno," řekl Ayrault podle agentury AFP. "Musíme velmi zvažovat případné komentáře, hypotézy," upozornil ministr s tím, že koluje příliš mnoho informací, které nebyly ověřeny. Předtím ujistil shromážděné příbuzné, k nimž byli přizváni psychologové, že s nimi soucítí.

Na palubě letadla Airbus A320 bylo celkem 66 lidí, včetně 10 členů posádky a tří dětí. Letadlo se naposledy pozemní kontrole hlásilo ve 2:30, krátce poté, co dorazilo do egyptského vzdušného prostoru. V té době udržovalo výšku 11 200 metrů.

Bývalý šéf francouzského Útvaru pro vyšetřování leteckých nehod Jean-Paul Troadec prohlásil, že za zmizením airbusu je s největší pravděpodobností teroristický útok. "Technický problém, oheň nebo porouchaný motor nezpůsobí okamžitý pád a posádka tak má čas reagovat," řekl v rozhovoru pro Europe 1.

Témata:  François Hollande Francie zřícení letadla Egypt Air

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy