Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při náletu na školu jihovýchodně od Kábulu bylo zabito více než 20 tálibů

Afghanistán
Afghanistán
Foto: Pixabay

Kábul - Při raketovém útoku na náboženskou školu nedaleko afghánské metropole Kábul zemřelo nejméně 20 povstaleckých tálibů. Informovaly o tom dnes afghánské bezpečnostní složky. 

Během zásahu zemřeli například dva členové afghánských bezpečnostních sil a šest jich bylo raněno. Mezi mrtvými podle nich nebyly žádné děti. Abdul Rahmán Mangal, mluvčí provincie, uvedl, že v areálu školy nebyli žádní civilisté - všichni žáci před náletem odešli domů.

K náletu došlo ve čtvrtek pozdě večer. Islamisté se ukryli v areálu školy v provincii Vardak zhruba 35 kilometrů jihozápadně od Kábulu. Před leteckým útokem po sobě na místě stříleli tálibové a příslušníci afghánských bezpečnostních oddílu.

Fundamentalistický režim Tálibánu svrhly v roce 2001 zahraniční armády v čele s USA. Cílem povstalců je znovu získat moc a zavést přísné islámské právo šaría.

Témata:  Afghanistán

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy