Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V Číně zadrželi učitelku, která údajně týrala děti ve školce. Dostávaly léky i injekce

Čína
Čína
Foto: Pixabay

Peking - Učitelka ze soukromé mateřské školy v Pekingu skončila v rukou policistů. Je podezřelá z týrání. Ve školce se prý používali ke zklidnění dětí léky a injekce.

Školka patří k řetězci RYB, který provozuje zařízení pro předškolní děti a v Číně jich má asi 250. Vedení firmy se na sociálních sítích za případ v Pekingu omluvilo a ujistilo, že učitelé, jichž se případ týká, byli propuštěni. Podle čínských zdrojů se propuštění týká tří osob.

Policie zadržela 22letou učitelku kvůli podezření z týrání dětí. Kromě ní ve vazbě skončila ještě jedna 31letá žena, která údajně šířila na internetu falešné zprávy o situaci v mateřské škole. Osoba čelí obvinění z narušování veřejného pořádku.

Aféru kolem školky v luxusní pekingské čtvrti Čchao-jang rozpoutal časopis, který zveřejnil výpovědi rodičů, podle nichž mělo osm dětí ze dvou tříd na těle stopy po vpichu. Jednalo se o děti ve věku od dvou do šesti let.

Děti podle informací v médiích dostávaly také prášky či sirupy, po kterých spaly. Podle agentury Reuters některé děti hovořily dokonce i o nahém dospělém muži, který u nich prováděl "lékařské prohlídky".

Témata:  Čína týrané děti mateřská škola

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy