Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při ostřelování východní Ghúty zemřelo nejméně 18 lidí

Sýrie, ilustrační foto
Sýrie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Damašek - Nejméně 18 lidí, včetně dvou dětí, dnes přišlo o život při ostřelování východní Ghúty, což je oblast ležící východně od Damašku.

Útok je přičítán syrské armádě. S odkazem na exilovou Syrskou organizaci pro lidská práva (SOHR) o tom dnes informovala agentura AFP. V oblasti, kterou kontrolují povstalci, má přitom být na základě jednání v kazašské metropoli Astaně bezpečnostní zóna.

Podle místní nevládní organizace při nejnovějším ostřelování bylo zraněno nejméně 45 lidí. Zdravotnická zařízení v oblasti jsou situací zcela zaneprázdněna a pomalu dochází zásoby léků, uvedli Lékaři bez hranic (MSF).

Východní Ghúta je posledním větším územím u hlavního města, které je v rukou odpůrců syrské vlády. Armáda je obléhá od roku 2013.

Vládní vojska zesílila bombardování tohoto regionu v polovině měsíce poté, co povstalci z islamistické skupiny Ahrár aš-Šám zaútočili na základnu syrské armády. Za necelé dva týdny zemřelo při bombardování nejméně 123 civilistů, uvedla SOHR.

Témata:  Sýrie Syrská krize

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 9:47

Rusko podle Německa vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu

Rusko podle německého ministra obrany Borise Pistoriuse vyrábí více zbraní a munice, než potřebuje pro invazi na Ukrajinu. Uvedl to v televizi ARD.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy