Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Clintonová zaútočila na Trumpa: Je nekvalifikovaný na úřad prezidenta USA

Hillary Clintonová
Hillary Clintonová
Foto: Images99.com

Washington - V souboji o Bílý dům se pravděpodobně střetnou Donald Trump za republikány a Hillary Clintonová za demokraty. Bývalá šéfka americké diplomacie ve svém zatím posledním vystoupení ostře zkritizovala svého soupeře.

"Trump je nebezpečně nevyzpytatelný a na úřad prezidenta Spojených států nekvalifikovaný," řekla Clintonová ve čtvrtečním rozhovoru s televizí CNN Clintonová.

Jako příklad Trumpových nedostatečných schopností sjednotit americké spojence v reakci na světové hrozby zmínila někdejší první dáma čtvrteční pravděpodobný pád letadla EgyptAir do Středozemního moře.

Zdroj: YouTube

"Vím, jak náročná ta práce je, a vím, že potřebujeme stabilitu, sílu a důvtip. Došla jsme k závěru, že pro úřad prezidenta Spojených států není kvalifikovaný," řekla Clintonová.

Zmizení egyptského letadla podle někdejší americké ministryně zahraničí posiluje potřebu amerického vedení, ale Trump svým návrhem na zákaz vstupu muslimů do USA jen vyslal špatný signál zemím, které Washington k boji proti radikálnímu hnutí Islámský stát potřebuje.

"Říká spoustu věcí, které jsou provokativní, které ten důležitý úkol budování koalice, přivedení všech k jednacímu stolu a porážku terorismu činí ještě obtížnějším," uvedla Clintonová. Podle agentury AP tak na vrub svého republikánského soka použila dosud jeden z nejtvrdších komentářů.

Témata:  Hillary Clintonová Donald Trump USA

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy