Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Ohňostroje na olympiádě už netáhnou. Japonsko bude mít meteority + VIDEO

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Pixmac

Tokio - Japonsko si dokonce sprchu meteoritů zafinancovala. Projekt Star-ALE by měl při zahájení olympijských her v roce 2020 spustit na Tokio neuvěřitelnou podívanou. Pyrotechnika už netáhne.

Japonsko chce mít něco víc, než jen ohňostroj kolem stadionu, projekt Star-ALE slibuje, že meteority budou viditelné v okolí Tokia až do vzdálenosti 193 kilometrů. Již příští rok začnou mikrosatelity dodávat speciální pelety, které při vstupu do atmosféry začnou zářit podobně jako meteorit.

A podobně jako ohňostroj, i déšť umělých meteoritů bude mít různé barvy, aby tak podívaná byla co nejlepší, píše server gizmodo.com. Celou show může sledovat až 30 milionů lidí.

Trošku zarážející je ale cena jedné pelety, podle serveru stojí výroba jednoho "meteoritu" 192 tisíc korun, a to v tom nejsou započítané náklady na satelity a další věci, které je udrží na oběžné dráze. Každou olympiádu se mluví o velkém rozpočtu a přesně toto je ta věc, která zbytečně nafukuje rozpočet.

Témata:  meteority Japonsko olympiáda

Aktuálně se děje

27. dubna 2024 19:39

27. dubna 2024 15:39

Rutte získává důležitou podporu na své cestě do křesla šéfa NATO

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v pátek prohlásil, že od nového generálního tajemníka Severoatlantické aliance (NATO) očekává, že upřednostní řešení obav Turecka souvisejících s terorismem. Řekl to v Istanbulu během setkání s vedoucím kandidátem na post šéfa NATO, dosluhujícím nizozemským premiérem Markem Ruttem, který je na návštěvě v Turecku v rámci snah o získání podpory pro svou kandidaturu.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy