reklama

Informovala o tom agentura Reuters s odvoláním na palestinské ministerstvo zdravotnictví. Reagovala tak na vypálení rakety z Pásma Gazy na izraelské území, při tom nebyl nikdo zraněn. Izraelská armáda tvrdí, že bombardovala vojenské cíle radikálního hnutí Hamás.

Podle svědků, na něž se odvolává agentura Reuters, utrpěli zranění lidé v budově poblíž výcvikového tábora. Deník The Times of Israel uvedl, že bylo zraněno 10 lidí, kteří byli převezeni do nemocnice. Agentura Reuters uvedla, že zraněno bylo 25 lidí, včetně šesti dětí.

K vypálení rakety z Pásma Gazy na izraelské území se nikdo nepřihlásil, Izrael má ale za to, že za tím stojí radikální hnutí Hamás. To vyhlásilo ode dneška začátek povstání proti Izraeli kvůli středečnímu oznámení amerického prezidenta Donalda Trumpa, že uznává Jeruzalém za hlavním město Izraele.

Odpoledne na hranicích Pásma Gazy s Izraelem zemřel nejméně jeden Palestinec, jehož zastřelila izraelská armáda při protestech Palestinců. Ti házeli na izraelské vojáky na hranicích kamení a posílali na ně hořící pneumatiky.