Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

První den provozu a hned problémy. Vlak na nové rychlotrati měl závadu

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: Škoda Transportation

Mnichov - V Německu byl otevřen nový železniční koridor mezi Berlínem a Mnichovem, tratí chce společnost Deutsche Bahn (DB) konkurovat i aerolinkám. Záhy se objevila první závada.

Jeden ze dvou zvláštních vlaků musel při zpáteční cestě do Mnichova několikrát zastavit a nabral přes dvě hodiny zpoždění. Příčinou byla zřejmě technická porucha. Ve vlaku bylo asi 150 až 200 čestných hostů a novinářů.

Jízda vlaku trvala asi šest hodin. Původně měl vlak přijet do Mnichova v pátek 23:15 místního času. Místo toho dorazil na hlavní nádraží v Mnichově v sobotu v 1:25 hodin. Cesta z Berlína do Mnichova má novým rychlovlakem ICE trvat čtyři až čtyři a půl hodiny.

Pravidelná doprava má na nové trase začít v neděli. Otevření koridoru znamená mimo jiné i to, že nově bude rychlejší spojení mezi Berlínem a Vídní přes Německo a Rakousko, než kratší trasou přes Českou republiku.

Témata:  železnice vlaky rychlovlaky

Aktuálně se děje

1. května 2024 13:27

Hnutí ANO odstartovalo předvolební kampaň. Zveřejnilo její hlavní témata

Při zahájení hlavní fáze kampaně ANO ve Zlíně uvedl předseda Andrej Babiš, že hlavními prioritami hnutí ve volbách do Evropského parlamentu jsou boj proti nelegální migraci, obrana suverenity a odpor proti Zelené dohodě, nazvané Green Deal. Hlavním heslem kampaně před červnovými volbami je "Česko pro tebe všecko".

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy