Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Rusko ze Sýrie stáhlo prapor vojenských policistů a z Osetie nadzvukové bombardéry

Bojová letka RF v Sýrii
Bojová letka RF v Sýrii
Foto: mil.ru

Damašek/Moskva - Ruské ministerstvo obrany sdělilo, že z operačních základen v Severní Osetii začalo přesouvat strategické nadzvukové bombardéry Tu-22M3, které podnikaly nálety na cíle v Sýrii.

"Po úspěšném dokončení úderů proti teroristickým zařízením v Sýrii započaly posádky bombardérů dlouhého doletu Tu-23M3 s navracením z operačních letišť na své domovské základny," uvedlo ministerstvo obrany.

Ze Sýrie pak Rusko stáhlo své vojenské policisty, kteří zajišťovali bezpečnost humanitárním konvojům a dohlíželi na dodržování klidu zbraní. Ministerstvo obrany uvedlo, že policejní misi považuje za splněnou. Policisté ze Sýrie odletěli dvěma nákladními letadly do dagestánské metropole Machačkaly na jihu Ruska.

Rusko se do bojů v Sýrii zapojilo v roce 2015. Podle různých odhadů v zemi působí 4000 až 10.000 ruských vojáků, kteří se nyní postupně stáhnou do vlasti. V Sýrii si ale Rusko nadále ponechá leteckou základnu Hmímím a také námořní komplex v Tartúsu.

Témata:  ruské angažmá v Sýrii Ruská armáda Rusko Severní Osetie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy