Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Z rakouské továrny unikl jedovatý chlor. Zraněno bylo 40 osob

rakousko
rakousko
Foto: Pixabay

Vídeň - V Rakousku došlo k dalšímu neštěstí. Při úniku chloru v továrně na výrobu škrobu v obci Aschach an der Donau na severu země dnes bylo zraněno na 40 lidí. Stovky pracovníků byly evakuovány.

Dnes v 8:00 SEČ unikl plyn z jedné nádrže. Zhruba 40 lidí bylo převezeno do nemocnic v Linci a Welsu, uvedla Birgit Gitterleová z místního Červeného kříže. Podle APA až devět lidí utrpělo vážná zranění. Lidé si stěžovali většinou na problémy s dýcháním po úniku plynu.

Záchranné týmy zasahovaly na místě v hojném počtu. Nasazeny byly i tři vrtulníky a 20 sanitek. Jen z Červeného kříže zasahovalo 60 zdravotníků. Pomocnou ruku poskytlo i osm praktických lékařů z okolí.

Všech 200 pracovníků, kteří byli v době neštěstí na místě, bylo evakuováno. Podle Červeného kříže bylo do bezpečí přesunuto dokonce 300 osob.

Firma Agrana, v jejímž provozu se incident odehrál, se domnívá, že únik způsobila technická závada. Přesná příčina neštěstí je však nejasná, stejně jako rozsah škod."Hasiči průběžně provádějí měření, v kontaktu jsme i se všemi úřady," uvedla firma. V závodě v Aschach vyrábí Agrana kukuřičný škrob.

Témata:  Rakousko chemikálie

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy