Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Studenti v Pobřeží slonoviny si násilím vynucují delší volno

Africké děti, ilustrační fotgorafie
Africké děti, ilustrační fotgorafie
Foto: UNICEF

Abidžan - V touze po delších vánočních svátcích sáhli žáci v Pobřeží slonoviny k násilí. Terčem házení kamenů se stali učitelé i někteří studenti, hlášeno je několik zraněných.

Kvůli nepokojům dnes úřady uzavřely mnoho škol na severu země, informovala agentura AFP.

Bouře postupně postihly veřejné i soukromé školy ve městech Korhogo, Ferkessedougou a Sinematiali. Mezi útočníky nechyběli ani žáci prvních tříd.

Rozvášněná omladina požaduje, aby dostala volno už 15. prosince místo původně stanoveného 22. prosince. Tvrdí, že mnohým potrvá i několik dní, než dojedou na Vánoce domů.

Policie zasáhla slzným plynem, což způsobilo ještě větší paniku. Prefekt Korhoga slíbil posílit bezpečnost ve školách. Zároveň pohrozil, že vyloučí všechny studenty, kteří ve čtvrtek nepřijdou na vyučování.

Témata:  Pobřeží slonoviny děti Afrika školství

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 12:57

GIBS obvinila policisty kvůli únorovému incidentu před barem v Praze

Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS) ve středu obvinila dvojici příslušníků policie, kteří v únoru v opilosti napadli několik osob před barem na pražském Smíchově. Policie v dubnu zprostila muže zapojeného do incidentu výkonu služby, už dříve označila jeho jednání za neakceptovatelné a neomluvitelné.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy