Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Německá policie zasahovala proti islamistům v Berlíně, prý plánovali útok

Německá policie
Německá policie
Foto: Pixabay

Berlín - Německá policie dnes zasahovala na několika místech Berlína a ve spolkové zemi Sasko-Anhaltsko. V případu jde o čtyři obviněné ve věku 18 až 21 let, které prokuratura vyšetřuje pro podezření z přípravy teroristického útoku a z členství v řádách Islámského státu (IS).

Do akce, která začala v brzkých ranních hodinách, se zapojilo celkem 130 policistů, včetně členů speciálních jednotek. Při devíti domovních prohlídkách byl zabaven důkazní materiál včetně datových nosičů.

Informaci serveru Bild o několika zadržených úřady nepotvrdily. Policie a státní zastupitelství totiž uvedly, že tři ze čtyř obviněných jsou nejspíš pořád na území ovládaném Islámským státem. Dva z nich tam odjeli v listopadu loňského roku z Berlína. Třetí obviněný je podezřelý z toho, že se účastnil vojenského výcviku IS. Čtvrtý obviněný čelí podezření, že trojici pomohl vycestovat tím, že ji dopravil na letiště.

Někteří z podezřelých byli dříve nejspíš v kontaktu s atentátníkem Anisem Amrim, který před rokem při útoku na vánoční trh v Berlíně zabil 12 lidí a desítky zranil.

Témata:  Německo Islámský stát Berlín policie Německo

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 19:49

Očkování za 50 let zachránilo přes 150 milionů životů, odhadla WHO

Za uplynulé půlstoletí se díky celosvětovému úsilí v oblasti očkování podařilo zachránit alespoň 154 milionů životů, uvedla ve středu Světová zdravotnická organizace (WHO). Experti zmínili, že největší přínos očkování je patrný u malých dětí. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy