Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při letecké havárii zemřela sestra prezidenta Hondurasu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Masarykova univerzita Brno

Tegucigalpa - Sestra honduraského prezidenta Hilda Hernándezová a dalších pět osob zemřelo v sobotu při havárii vrtulníku v kopcích poblíž hlavního města Tegucigalpa.

Nehodu nepřežil nikdo z posádky, v níž byli kromě pilota čtyři členové ochranky Hernándezové, napsala agentura AP. Příčina nehody je zatím neznámá.

Jednapadesátiletá Hilda Hernándezová byla aktivní v politické straně svého bratra a prezidenta Juana Orlanda Hernándeze a v minulosti zastávala posty ministryně komunikace a ministryně sociálního rozvoje. "Buď s Bohem, Hildo Hernándezová, neúnavná bojovnice za naši stranu," napsal po zprávách o smrti prezidentovy sestry šéf Národní strany Reynaldo Sánchez.

Její vrtulník v sobotu ráno odletěl z mezinárodního letiště v Tegucigalpě a směřoval na severozápad k její rezidenci ve městě Comayagua. Brzy po odletu ale letoun zmizel z radarů, později zbytky stroje i s těly všech pasažérů nalezli v kopcích za hlavním městem.

Témata:  Honduras letectví a letadla letecké nehody vrtulníky

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy