Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Plánujete dovolenou? Těmto 10 zemím se určitě vyhněte

Ilustrační fotografie
Ilustrační fotografie
Foto: CzechTourism.com

Na planetě existují země, které jsou sice zajímavé, ale rozhodně to nejsou žádné turistické ráje. Americký server womensarticle přináší seznam deseti zemí, ve kterých je dovolená jen na vlastní nebezpečí.

10) Ukrajina

Konflikt se separatisty se sice vede pouze na východě země, ale sociální propad zavinil vlnu zločinu, takže země rozhodně už není tak příjemná pro turisty, jako dříve.

9) Egypt

Po revoluci a úderech teroristů se sice situaci v zemi úřadům podařilo uklidnit, přesto se nedoporučuje turistům opouštět bez doprovodu turistické resorty a vydávat se na průzkum do egyptských křivolakých měst.

8) Honduras

Překrásná středoamerická země s mnoha přírodními zázraky trpí extrémně vysokou kriminalitou a má nejvíce vražd na světě. Pouze na vlastní nebezpečí!

7) Keňa

Ráj národních parku a divoké přírody. A také teroristů a band zločinců. Kteří se po venkově rádi toulají.  Města mimo turistické resorty nejsou na tom o mnoho lépe. Zvláště se země nedoporučuje navštěvovat kolem voleb, kdy propukají politické násilnosti.

6) El Salvador

Turisté jezdí do země obdivovat nádhernou přírodu a hory. Místní na turistech často obdivují peníze, a proto je poměrně často unášejí, dokonce i z turistických resortů a národních parků. V zeemi je také obrovská kriminalita.

5) Kolumbie

Mnozí by se rádi podívali do země, kde se odehrává populární seriál Narcos. Bohužel Narcos má s realitou společného více, než se zdá. Navíc zemi donedávna sužovala občanská válka. Mnozí veteráni z obou stran konfliktu, se raději než do práce, vrhli na zločin.

4) Venezuela

Opět překrásná jihoamerická země, kterou vedle vysoké kriminality sužuje i politické násilí a obrovská chudoba, způsobená nekompetentní vládou bývalého řidiče autobusu Madura. Země je jedna s největším počtem vražd na světě.

3) Jemen

Vedle války se Saudskou Arábii v zemi působí i mnoho teroristických skupin včetně Al-Káidy. Navíc v kdysi pro turisty poměrně přívětivé zemi, hrozí epidemie cholery a hladomor.

2) Nigérie

Vedle teroristů z Boko Haram je Nigérie „proslavena“ vysokou kriminalitou, téměř neexistující dopravní sítí, vysokou mírou korupce a nízkou úrovní služeb.

1) Pákistán

Opět země plná krás, ale i velkých nebezpečí. V zemi řádí nejen teroristé, ale i bandité a úřady jsou vedle neschopnosti proslavené i korupcí. Vedle únosů, turistům v zemi hrozí i „zmizení“ nebo falešná obvinění ze strany úřadů.  

Témata:  turistika Ukrajina Pákistán Nigérie Jemen Venezuela Kolumbie Salvador Keňa Honduras cestování Egypt

Aktuálně se děje

24. dubna 2024 18:02

Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci Ukrajině, Tchaj-wanu a Izraeli

Americký prezident Joe Biden podepsal návrh zákona o pomoci pro Ukrajinu, Tchaj-wan a Izrael, což znamená, že Spojené státy vyčlení na balíček pro Kyjev přibližně 61 miliard dolarů. Několik hodin předtím ho podpořil Senát.

Zdroj: Julie Jarošová

Další zprávy