Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Trosky a černá skříňka letu MS804 nalezeny. Byly zveřejněny první fotografie

Airbus A320 společnosti Egypt Air
Airbus A320 společnosti Egypt Air
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Atény/Káhira - Pátrací týmy zveřejnily první fotografie trosek havarovaného letadla společnosti EgyptAir, které se zřítilo do Středozemního moře v noci ze středy na čtvrtek.

První obrázky z místa neštěstí zveřejnili vyšetřovatelé na sociálních sítích. Na fotografiích jsou vidět části letadla, ale třeba i záchranné masky a kusy látky z oblečení cestujících nebo potahů ze sedaček.

Poslední aktuální informace o pádu letadla jsou takové, že na palubě byl detektory zachycen kouř na několika místech. Hlásiče kouře byly prý aktivní a hlásily na palubě zvukovým znamením přítomnost kouře.

Trosky z letu MS804Trosky z letu MS804

Podle informací portálu DailyMail prý potápěči našli i černou skříňku poblíž trosek havarovaného letadla. Právě data z ní vyšetřovatelům hodně napoví o tom, co přesně se na palubě před tragédií stalo.

Mluvčí vyšetřovatelů Sebastian Barthe potvrdil, že nové nálezy potvrzují přítomnost ohně na palube před tím, než začalo padat. Dokonce už byla vyslovena i teorie o tom, že právě požár na palubě byl příčinou havárie spíše než teroritický útok spáchaný výbušninou.

Témata:  zřícení letadla Egypt Air

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy