Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

V letadle EgypAir hořelo, jeden z pilotů se pokusil hasit oheň, ukázaly data z černých skříněk

Airbus A320 společnosti Egypt Air
Airbus A320 společnosti Egypt Air
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Káhira - Ze záznamů černých skříněk zříceného letounu EgyptAir vyplývá, že se jeden z pilotů krátce před pádem stroje do Středozemního moře pokoušel hasit oheň na palubě.

Airbus A320 egyptských aerolinek Egyptair spadl 19. května na trase z Paříže do Káhiry krátce poté, co opustil řecký vzdušný prostor. Zahynulo všech 66 lidí na palubě.

Už krátce po nehodě se ukázalo, že automatické senzory vyslaly z letadla před jeho zmizením informace o kouři na palubě. Ze zvukového záznamníku hovorů z kokpitu prý vyplývá, že piloti o požáru na palubě věděli a že jeden z nich se snažil oheň uhasit. Některé z nalezených trosek airbusu podle vyšetřovací komise nesou známky poškození žárem a stopy kouře.

Co mohlo požár způsobit, se zatím neví. Spekulace o možném teroristickém útoku se zatím nepodařilo potvrdit ani vyvrátit. Příčinou havárie mohla být rovněž technická závada nebo lidská chyba.

Témata:  zřícení letadla Egypt Air

Aktuálně se děje

1. května 2024 9:25

Polsko odmítlo chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do armády

Polsko nebude chránit Ukrajince, kteří se vyhýbají odvodům do ozbrojených sil, uvedl v úterý náměstek polského ministra zahraničí Andrzej Szejna. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy