Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Černé skříňky z letu MS804 jsou silně poškozeny. Oprava bude trvat delší dobu

Airbus A320 společnosti Egypt Air
Airbus A320 společnosti Egypt Air
Foto: Wikipedia **www.wikipedia.org**

Káhira - Po nálezu černých stříněk ze zříceného letounu EgyptAir zavládlo nadšení, že se svět brzy dozví, co se na palubě airbusu opravdu stalo. Na odpovědi si ale ještě počkáme, protože paměťové jednotky jsou vážně poškozeny.

"Jejich oprava si vyžádá mnoho času a úsilí," informovala dnes agentura Reuters s odvoláním na zdroje z vyšetřovací komise. Vyšetřovatelé teď paměťové jednotky analyzují, aby zjistili, zda mohou být opraveny v Egyptě, anebo zda je bude nutné poslat do zahraničí, uvedly zdroje.

Letadlo Airbus A320 se zřítilo 19. května do Středozemního moře. Na palubě bylo 66 lidí, havárii nikdo nepřežil. O příčinách neštěstí se zatím jen spekuluje.

Nález obou černých skříněk tento týden zvýšil pravděpodobnost, že se příčinu tragédie podaří objasnit. Egyptské ministerstvo pro civilní letectví se kloní k názoru, že šlo o teroristický čin.

Témata:  zřícení letadla Egypt Air

Aktuálně se děje

16. května 2024 8:46

Fico je po operaci stabilizovaný, tvrdí úřady. Bojuje o život, píší média

Slovenský premiér Robert Fico je středečním atentátu nadále hospitalizován v nemocnici v v Banské Bystrici. Informace o jeho zdravotním stavu se ale rozcházejí. Televize Markíza dnes ráno uvedla, že je po několikahodinové operaci stále v ohrožení života. Podle prohlášení místopředsedy vlády Tomáše Taraby a státního tajemníka Filipa Kuffy je ale Ficův stav stabilizovaný.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy