Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tragická nehoda v Indii: Do řeky se zřítil autobus, 32 lidí zemřelo. Řidič byl nezletilý

Indie, ilustrační foto
Indie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Dillí - Při nehodě autobusu na severu Indie zahynulo nejméně 32 lidí. Vozidlo s 50 cestujícími se zřítilo z mostu do řeky. Řidič, který je mezi mrtvými, byl nezkušený. Podle některých zpráv mu bylo teprve 16 let.

K neštěstí došlo ve státě Rádžasthán, když se rychle jedoucí autobus snažil předjet jiné vozidlo, prorazil zábradlí a zřítil se z 30metrové výšky. Většina obětí, mezi nimiž jsou i ženy a děti, se utopila. 

Pasažéři cestovali na pouť do hinduistického chrámu. Většina těl obětí byla z řeky vytažena a zranění byli převezeni do místních nemocnic.

Indické silnice patří k nejnebezpečnějším na světě, loni na nich zemřelo na 150.000 lidí. Mezi nejčastější příčiny nehod se řadí příliš vysoká rychlost a špatný stav vozidel i vozovek.

Témata:  Indie nehody autobusů Srí Lanka

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 19:40

Škola Michael vychovává špičku současné mladé fotografie

Když získáte ocenění v prestižní soutěži Fotograf roku, kterou každoročně pořádá Asociace profesionálních fotografů ČR, je to velký úspěch. Dvacetiletý Matyáš Páleníček, čerstvý absolvent Střední školy reklamní a umělecké tvorby Michael, nedávno tuto cenu získal, a to v kategorii do 30 let.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy