Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Na Štědrý den měli hasiči plno práce. Zasahovali u 53 požárů, jeden člověk zemřel

Ilustračni fotografie
Ilustračni fotografie
Foto: Mariusz Stankowski / INCORP images

Praha - Na Štědrý den bylo letos v Česku 53 požárů, o pět více než loni. 18 lidí se zranilo. Ostatky lidského těla hasiči nalezli v noci na neděli při likvidaci požáru rodinného domu v Horní Bečvě na Vsetínsku. Totožnost oběti zatím není známa.

Celkem hasiči měli hasiči po celém Česku na Štědrý den 251 výjezdů. Z toho bylo například 41 dopravních nehod, 140 technických zásahů a pět úniků látek. Nejvíc požárů bylo v Praze, středních a jižních Čechách a Moravskoslezském kraji.

V neděli večer hasiči zasahovali například v Chvalově ulici v Praze 3, kde začalo hořet od zapálené prskavky na suchém vánočním stromku. Dva lidé se při hašení požáru zranili. Ze stejné příčiny hořel také vánoční stromek v bytě v Jurkovičově ulici v Praze 4, majitelé bytu ale oheň uhasili ještě před příjezdem hasičů.

Od prskavky začalo hořet rovněž v jednom z bytů v Kladně. Požár ve druhém patře uvěznil jednoho člověka, kterého hasiči zachránili pomocí žebříku a předali ho záchranné službě. Celkem se kouře nadýchalo pět lidí, z toho dvě děti.

Oheň výrazně poničil i jeden z bytů v domě v Pabláskově ulici v Českých Budějovicích. Hasiči z něj evakuovali dva lidi, kteří skončili v nemocnici. Do bytu není možné se vrátit. Město prý pomohlo zajistit náhradní ubytování.

Škodu zhruba 300.000 korun způsobil požár starých pneumatik a odpadu uložených v suterénu na chodbě obytného panelového domu v Minické ulici v Praze 8. Oheň zničil rozvody elektroinstalace, televize, vody a plynu a zplodiny hoření poškodily výmalbu stěn a stropů ve třech patrech domu. Hasiči evakuovali šest lidí, příčina vzniku ohně se vyšetřuje.

Témata:  Vánoce Praha hasiči požáry

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.