Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Hasiči našli těla 37 lidí, kteří v sobotu uhořeli v obchodním centru na Filipínách

Vlajka Filipín
Vlajka Filipín
Foto: Pixabay

Davao - Filipíny dnes potvrdily smrt 37 lidí, kteří v sobotu uvázli v hořícím obchodním středisku ve městě Davao na ostrově Mindanao. úřady zahájily vyšetřování příčin neštěstí a slíbily, že ti, kdo jsou za něj zodpovědní, budou postaveni před soud.

Hasiči našli těla všech zemřelých, informovala dnes agentura AP. Podle ní jde o zaměstnance telefonického zákaznického centra, které mělo sídlo v posledním patře čtyřposchoďové budovy.

Oheň vypukl v sobotu dopoledne ve třetím poschodí obchodního domu ve městě Davao. Sedmatřicet lidí v budově uvázlo a panovaly obavy, že při požáru přišli o život. Pátrání po tělech ale dlouho komplikovalo extrémní horko a hustý kouř v objektu.

V době, kdy vznikl v budově požár, byly její prostory prázdné, s výjimkou obchodu s potravinami v přízemí a telefonického centra v posledním patře.

Témata:  Filipíny neštěstí požáry

Aktuálně se děje

26. dubna 2024 9:26

Putin se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny

Ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že se plánuje v květnu vydat na návštěvu do Číny. Bude to jeho první zahraniční cesta od opětovného zvolení do prezidentské funkce, která má posílit vztahy mezi Moskvou a Pekingem. Uvedla to agentura AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy