Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Protesty u Pásma Gázy si vyžádaly život jednoho Palestince

Palestina, pásmo Gazy
Palestina, pásmo Gazy
Foto: Pixabay

Gaza (Palestina) - Při střetech Palestinců s izraelskou armádou na hranicích Pásma Gazy zemřel dvacetiletý Palestinec. Muž podlehl v noci na dnešek zraněním, která utrpěl při pátečních nepokojích.

S odvoláním na palestinské úřady o tom informoval izraelský deník The Times of Israel. Úřady také uvedly, že při protestech bylo zraněno 40 Palestinců.

Palestinský mladík byl v pátek mezi tisícovkou demonstrantů. Někteří z nich podle izraelské armády házeli na vojáky na hranicích kameny či zapálené pneumatiky, na což vojáci reagovali palbou. Šlo o další z řady nepokojů, které trvají už od začátku prosince.

Bouřlivé protesty na palestinských územích i v dalších zemích muslimského světa vypukly 6. prosince v reakci na oznámení amerického prezidenta Donalda Trumpa, že uznává Jeruzalém za hlavní město Izraele. Jeruzalém je nejožahavějším bodem izraelsko-palestinského konfliktu, jelikož ho obě strany chtějí za své hlavní město.

Témata:  Palestina Gaza

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 21:42

Soud zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Weinsteinem

Nejvyšší soud amerického státu New York ve čtvrtek zrušil rozsudek nad hollywoodským producentem Harveym Weinsteinem z roku 2020, ve kterém byl uznán vinným ze sexuálních trestných činů. Nařídil zároveň nový proces v případě.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy