Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Putin vyslovil své novoroční přání: Změny k lepšímu v životě lidí

Vladimír Putin v automobilce GAZ
Vladimír Putin v automobilce GAZ
Foto: kremlin.ru

Moskva - Změnu k lepšímu v životě všech jednotlivců i rodin popřál prezident Vladimir Putin obyvatelům Ruska v tradičním novoročním poselství.

Vyzval rovněž k větší soudržnosti mezi generacemi. Jako první Putinův projev odvysílala státní televize na Dálném východě, kde díky časovému posunu nový rok 2018 začal s několikahodinovým náskokem oproti evropské části země.

"Chci poděkovat všem těm, kteří věří v sebe sama i ve svou zemi, za jejich práci a její výsledky," uvedl ruský prezident. Změny k lepšímu v nadcházejícím roce podle něj přijdou mimo jiné tehdy, když se Rusové pokusí "porozumět svým dětem, jejich nadějím a přáním". Mladí lidé by se měli zároveň podle ruské hlavy státu starat o své rodiče.

Putin před časem oznámil, že se bude v březnových prezidentských volbách opět ucházet o funkci hlavy státu. 

Témata:  Rusko Vladimír Putin Nový rok

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 11:06

Herec z Harryho Pottera Warwick Davis přišel o milovanou manželku

Herec Warwick Davis (54), známý zejména z role v čarodějnické sérii Harry Potter, prožívá těžké období. Jeho srdce zlomila ztráta milované manželky Sammanthy, která zemřela ve věku pouhých 53 let.

Zdroj: Martin Hájek

Další zprávy

Donald Tusk

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.