Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Vězně v Indii mají napravit nadpřirozené schopnosti posvátných krav

Indie, ilustrační foto
Indie, ilustrační foto
Foto: Pixabay

Dillí - Severindický stát Harijána, kde vládnou nacionalističtí hinduisté, přišel s kuriózním plánem, jak napravit vězně. Za mříže poputují stovky posvátných krav s "nadpřirozenými schopnostmi".

Do šesti věznic plánuje Komise pro ochranu krav umístit 600 kusů zvířete uctívaného hinduisty. Do programu bude investováno 1,5 milionu dolarů (31,2 milionů Kč).

Chlévy začnou být ve věznicích budovány od příštího měsíce a podle komise bude mít přítomnost posvátného skotu na trestance pozitivní vliv.

"Krávy jsou nedílnou součástí hinduismu a na toho, kdo se o ně stará, nadpřirozeně působí," řekl předseda vládní komise Bhani Rám Mangla, který agentuře AFP dále popsal "nesčetné výhody" tohoto nápadu. Kravské mléko prý vězně "očistí", zatímco moč a hnůj - jež podle něj posilují ctnosti - se mohou prodávat na místních trzích.

Témata:  Indie věznice krávy

Aktuálně se děje

25. dubna 2024 8:55

Francie omezí kvůli olympiádě lety, povolá vzdušné taxíky

Během slavnostního zahájení olympijských her dne 26. července bude nad regionem Paříže po dobu šesti hodin uzavřena obloha v rámci rozsáhlé bezpečnostní operace. Oznámilo to vedení pařížských letišť, uvedla agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy