Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Protimuslimská AfD hasí skandál: Člen předsednictva konvertoval k islámu

islám
islám
Foto: Pixabay

Berlín - Alternativa pro Německo (AfD) se striktně vymezuje proti islámu a jeho šíření ve spolkové republice. Teď má ale strana co vysvětlovat. Člen jejího předsednictva strany v Braniborsku totiž nedávno konvertoval k islámu.

Píše o tom list Tagesspiegel. "Je to moje osobní věc," sdělil ke svému kroku Arthur Wagner. "Tlak žádný není. Nic se nezměnilo," řekl pak na otázku, jestli straničtí kolegové nyní nepožadují jeho odchod z předsednictva braniborské AfD.

"Pro nás to není žádný problém. V AfD jsou i muslimové," vzkázal tiskový mluvčí strany Daniel Friese. Tagesspiegel ovšem poznamenává, že v zákulisí příklon Wagnera k islámu vzbudil pozdvižení.

Na stranickém sjezdu v květnu 2016 schválila AfD prohlášení, že islám nepatří k Německu. V létě 2016 zase vyzývala k pozastavení práva na azyl pro všechny muslimy přicházející do Německa. 

Témata:  AfD Islám Německo

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 10:44

Rusko podle expertů po schválení americké pomoci posílí útoky proti Ukrajině

Západní vojenští odborníci očekávají v následujících týdnech posílení ruských raketových a dronových útoků na Ukrajinu, než dorazí nová americká vojenská pomoc schválená Sněmovnou reprezentantů. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy