Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bylo možné střelbě zabránit? FBI prý věděla, že útočník z Floridy hrozil zabíjením

FBI
FBI
Foto: FBI **www.fbi.gov**

Washington - Americký zpravodajský server BuzzFeed zveřejnil alarmující informaci. Federální úřad pro vyšetřování (FBI) údajně dostal před několika měsíci upozornění na vyhrožování střelbou ve škole na youtube. Autora příspěvku, jímž je prý pachatel středeční floridské střelby, ale v té době nevypátrala.

Americká FBI byla v minulosti upozorněna na to, že budoucí útočník v reakci na jedno vložené video napsal: „Budu profesionálním školním střelcem".

Na klip upozornil vlogger Ben Bennight pomocí e-mailu loni v září. Autor příspěvku použil uživatelské jméno Nikolas Cruz, což je i skutečné jméno muže zadrženého policií po středečním masakru.

FBI sice na hlášení krátce zareagovala, ale následně se už Bennightovi neozvala. Až teď, po Cruzově zatčení.

Uživatelský účet na jméno Nikolas Cruz podle CNN obsahoval ještě několik hrozivých písemných příspěvků. V jednom se Cruz svěřil, že "chce střílet do lidí svou AR-15", což je poloautomatická puška, s níž byl po útoku zadržen.

Pod stejným jménem byl veden i uživatelský účet na fotoportálu instagram, kde pachatel střelby umístil snímky nožů a střelných zbraní.

Při středečním masakru na střední škole na Floridě zahynulo 17 lidí.

Témata:  střelba ve škole na Floridě FBI Federální úřad pro vyšetřování (Federal Bureau of Investigation) USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy