Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Lavina ve švýcarských Alpách zranila dva turisty, V rakouských Alpách zemřel Slovák

Alpy
Alpy
Foto: Pixmac

Bern - Lavina ve švýcarském kantonu Valais zranila dva turisty. Dalším osmi lyžařům, o jejichž zavalení policie původně informovala, se podařilo uniknout. Neštěstí se stalo dnes krátce před 16:00 SEČ ve výšce 2500 metrů nad mořem v oblasti Col de Fenestral, která leží na švýcarské hranici s Francií a Itálií.

Policejní mluvčí Stéve Léger AFP řekl, že osm z deseti lyžařů, kteří byli v osudové chvíli u laviny, se na svahu nacházelo nad ní. "Záchranáři našli dva zraněné turisty a převezli je do nemocnice," dodal mluvčí.

V celém kantonu Valais byl vyhlášen třetí z pěti stupňů lavinového nebezpečí. Během dneška již spadlo několik menších lavin v okolí lyžařských středisek, které však nikoho z lyžařů neohrozily.

Neštěstí se dnes stalo i v rakouských Alpách, kde na sjezdovce ve štýrském středisku Stuhleck zemřel 69letý slovenský lyžař. Podle informací agentury APA vypadl muž ze sedačkové lanovky a vrtulník jej převezl v bezvědomí do nemocnice. Podle lékařů mohl být příčinou úmrtí srdeční infarkt.

Témata:  laviny Švýcarsko Alpy Rakousko

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 21:06

Německo zadrželo dva muže v případu špionáže a sabotáže spojené s Ruskem

Prokuratura oznámila, že vyšetřovatelé zatkli dva muže německo-ruského původu kvůli podezření ze špionáže pro Rusko a údajnému plánování útoků v Německu, včetně cílů americké armády. Jejich cílem údajně bylo oslabit vojenskou podporu poskytovanou Ukrajině.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy