Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při útoku na koaliční vojáky v Sýrii zemřeli dva lidé, jedním z nich je Američan

Americká armáda, ilustrační fotografie
Americká armáda, ilustrační fotografie
Foto: U.S. ARMY

Damašek - Při explozi u severosyrského města Manbidž zemřeli v noci na dnešek dva členové jednotek mezinárodní koalice, která pod vedením USA bojuje v Sýrii proti Islámskému státu (IS). Jeden z mrtvých byl Američan. Zranění utrpělo pět osob.

Exilová organizace syrských ochránců lidských práv (SOHR) uvedla, že podomácku vyrobená bomba nastražená u silnice cílila na konvoj vozidel. Mezi zraněnými jsou čtyři členové místní samosprávy.

Město Manbidž leží je součástí jednoho z autonomních regionů, které vyhlásili Kurdové na severu Sýrie po vypuknutí občanské války v zemi v roce 2011. V oblasti Manbidže jsou přítomny koaliční jednotky v čele s USA, které spolu s kurdskými milicemi YPG bojují v Sýrii proti IS. V regionu působí také Turecko, jež tam v lednu zahájilo operaci proti YPG.

V předchozích dnech Ankara spolu s místními povstalci ze Svobodné syrské armády (FSA) dobyla syrskou pohraniční oblast Afrín a pohrozila, že turečtí vojáci budou postupovat dál na východ, a to i na Manbidž.

Témata:  Sýrie U.S. ARMY teroristické útoky v Sýrii

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 20:13

Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy

Prezident Petr Pavel nadále plánuje pořádat jednání ohledně důchodové reformy a nevylučuje možnost svolání kulatého stolu s představiteli tripartity a odborníky. Tuto možnost zmínil na tiskové konferenci a navrhuje termín na přelomu května a června. 

Zdroj: Karolína Svobodová

Další zprávy