reklama

K otevřené konfrontaci došlo ve městě Bielefeld v západním Německu v sobotu večer, původně byl incicent považován za náhodný boj. Server Breitbart však s odkazem na německý list Westfalen-Blatt píše, že zraněnými byli pouze jezídi.

Skupina, která si říká „Yazidi International" nyní tvrdí, že muslimové vylákali jezídy z jejich ubytovny a pak na ně zaútočili zbraněmi. Útok je přitom spojován s dalšími útoky na nemuslimské uprchlíky, ke kterým stále častěji dochází v německých azylových centrech.

Jeden muž utrpěl poranění hlavy, další frakturu lebky a ruky a další osoba byla vážně pobodána. Policisté, kteří přijeli na místo konflikt řešit, popsali situaci jako „velmi matoucí", bylo totiž velmi obtížné zjisti, kdo na koho vlastně útočí.

Skupinu jezídů, podle všeho iráckých Kurdů, první útoky velmi rozzuřily, a tak se začali shromažďovat, podle listu Neue Westfalen se zřejmě chtěli muslimům za příkoří pomstít. Podle všeho se domlouvali přes sociální sítě, následkem čehož se asi 100 z nich shromáždilo právě před centrem pro uprchlíky, kde žili muslimští přistěhovali. Policii se podařilo postavit kordon a skupiny od sebe oddělit, takže k dalším potyčkám už nedošlo.

Policie nyní údajně zvažuje způsoby, jak udržet obě válčící skupiny od sebe. Několik zpráv a studií o migračních centrech a migrační krizi v Německu podle serveru Breitbart naznačuje, že náboženské konflikty a sexuální násilí jsou mezi nově příchozími běžné a rozšířené.

Zpráva Amnesty International, která byla vydána v lednu ukázala, že ženy, které cestují v doprovodu mužských žadatelů o azyl, byly podrobeny odpornému zastrašování. Jiná studie zveřejněná německými novinami Die Welt v únoru naznačuje, že násilí vůči etnickým či náboženským menšinám a ženám vzrostla ve všech německých uprchlických centrech.