Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Při střelbě na autobus v Sýrii byli zraněni tři ruští novináři

Sýrie
Sýrie
Foto: Pixabay

Moskva - Při cestě z východní Ghúty, kde údajně o víkendu syrská armáda při útoku na povstalce použila chemické zbraně, byli dnes postřeleni tři ruští novináři.  Postřeleni byli podle agentury Interfax zpravodajové televizních kanálů NTV a Rossija 1 a armádní televize Zvezda.

Oznámila to agentura Interfax s odvoláním na sdělení ruského ministerstva obrany. Novináři byl zraněni na nohou, jejich život není ohrožen.

Pod palbou se ocitl autobus, kterým ruští novináři východní Ghútu opouštěli. Palbu podle ministerstva obrany vedli neznámí útočníci. Rusové byli s lehčím zraněním převezeni do nemocnice, jsou v péči ruských vojenských lékařů.

Východní Ghúta je předměstím Damašku. Nachází se v ní město Dúmá, jeden z posledních opěrných bodů ozbrojenců bojujících proti syrské armádě. Podle západních států režim Bašára Asada na Dúmu v sobotu podnikl útok chemickými zbraněmi.

Témata:  Sýrie Rusko novináři

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy