Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Tálibán dál terorizuje celý Afghánistán: Napadl policii i provládní milice

Taliban
Taliban
Foto: AFP

Kábul - Tálibán v sobotu večer přepadli kontrolní stanoviště na severu Afghánistánu. Zabito bylo 11 příslušníků afghánských polovojenských sil. Násilnosti se odehrály i v jiných částech Afghánistánu.

Mluvčí guvernéra severoafghánské provincie Saripúl oznámil, že další dva příslušníci polovojenských jednotek byli při útoku ze sobotního večera zraněni. Zabiti byli také tři povstalci, včetně jejich místního velitele, další čtyři pak byli zraněni.

Terčem útoku se stali příslušníci Místních povstaleckých sil, což jsou milice podporované vládou. K útoku se nikdo nepřihlásil, ale mluvčí guvernéra Zabí Amání obvinil Tálibán.

Ve východní provincii Ghazní povstalci zaútočili na dvě kontrolní stanoviště. Zabili čtyři policisty a dalších pět zranili. Mluvčí tamního guvernéra řekl, že členové Tálibánu na kontrolní body stříleli a na policejní posily pak zaútočili s pomocí nálože u silnice. Tálibán, který ovládá rozsáhlé části provincie, se k útoku přihlásil a dodal, že se zmocnil zbraní a munice.

Témata:  Tálibán Afghanistán

Aktuálně se děje

1. května 2024 15:38

Počasí narušilo lodní dopravu v Panamském průplavu, zjistili vědci

Klimatický fenomén známý jako El Niňo byl klíčovou příčinou nízkých srážek a rekordního sucha, které loni narušily lodní dopravu v Panamském průplavu. Ve středu to uvedli vědci, informuje agentura AP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy