Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Syrští povstalci u Dumjaru se po dohodě s Asadem stáhli

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto ČT

Damašek - Povstalci ze skupiny Džajš al-Islám (Armáda islámu) ve městě Dumajr, které leží asi 40 kilometrů severovýchodně od Damašku, se na základě dohody se syrskou vládou vzdávají svých zbraní a začínají se s rodinami evakuovat do povstalci ovládaných oblastí na severu Sýrie.

Až povstalci město zcela opustí, vstoupí do něj syrská armáda. S odkazem na reportáž syrské televize Al-Ichbáríja o tom informovala agentura AP.

Dosud se z města podle státní televize evakuovalo 5000 lidí, včetně 1500 povstalců. Televize rovněž odvysílala záběry zbraní, které povstalci údajně předali armádě.

Dumajr se nachází blízko východní Ghúty, nad kterou syrská armáda převzala kontrolu minulý týden. Dobytí oblasti předcházela krvavá ofenziva, evakuace povstaleckých skupin a údajný chemický útok na město Dúmá.

Témata:  Sýrie Bašár Asad Syrská krize

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:14

Feri neuspěl s odvoláním, tříletý trest vězení za znásilnění platí

Exposlanec Dominik Feri půjde na tři roky do vězení za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění, rozhodl odvolací soud v pondělí. Feri byl už loni v listopadu uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby a potrestán nepodmíněným trestem v délce tří let. Někdejší politik, který vinu odmítá, se může dovolat k Nejvyššímu soudu.

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy