Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Host byl v restauraci velice spokojený. Zanechal spropitné, které všem vyrazilo dech

Nepodceňujte číšníky
Nepodceňujte číšníky
Foto: Pixabay

Chicago - Zákazník jedné restaurace v Chicagu byl s večeří nejspíše více než spokojen, když na důkaz toho v podniku zanechal 2000 dolarů (asi 41.000 Kč) - jako spropitné. Štědrý klient zaujal nejen americká média; i agentura AFP poznamenala, že většina Američanů se spokojí se spropitným dosahujícím maximálně pětiny sumy na účtu, v Chicagu šlo ale o "dýško" ve výši 260 procent útraty.

Dotyčný host, představený pouze jako "Mike ze Seattlu", nejprve přiložil 300 dolarů k účtu za večeři se svými pěti společníky ve výši 769 dolarů (asi 15.725 Kč) a pak se vydal do kuchyně, kde obdaroval stovkou dolarů každého ze 17 členů personálu. A ještě se nechal s celým týmem týmem vyfotit. Asi není divu, že se všichni usmívali.

"Bylo úžasné, že se to stalo naprosto neočekávaně a náhodně a že někdo projevil tak velkou spokojenost," řekl listu Chicago Tribune manažer restaurace Jon Leopold. "Nejde jen o peníze, ale i o to, že si našel čas na lidi v kuchyni, aby jim řekl, jak skvělé bylo jídlo a jak je důležité, aby kuchaři dělali to, co dělají."

"Byl to rozhodně vzácný zážitek a myslím, že byl šťastný každý, kdo to zažil. Nikdy dřív jsem nic takového neviděla," poznamenala Brianna Meyersová, která je v restauraci zástupkyní šéfkuchaře.

Restaurace Boka, ozdobená jednou hvězdičkou v Michelinově průvodci, se charakterizuje jako špičkový podnik zaměřený na sezonní americkou kuchyni. Zjevně nyní zažívá dobré období, byla totiž nominována na prestižní cenu americké gastronomie James Beard Award. Její vítěz má být vyhlášen příští měsíc v Chicagu.

Témata:  restaurace zajímavosti USA

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy