reklama
Sobota zkritizoval české komedie! Prý v nich chybí zásadní věc! - anotační obrázek
Sobota zkritizoval české komedie! Prý v nich chybí zásadní…

V čokoládě i zmrzlině jsou tradiční ingredience, k nimž je přidaná látka snižující glykemický index.

Zakladateli podniku jsou daňový právní zástupce Ran Hirsch a endokrinoložka Mariela Glandtová.

U Hirschovy dcery lékaři zjistili cukrovku a dostala se do péče Glandtové. Když k ní otec s dcerou přišel poprvé, řekla Glandtová dceři nejprve, že musí ze stravy vypustit sacharidy, avšak pak pacientce k údivu obou nabídla čokoládu. Vyrobila ji osobně v kuchyni pro svého mlsného otce trpícího diabetem. Svěřila se Hirschovi, že jejím snem je vyrábět takovou čokoládu ve velkém. "Okamžitě jsem jí navrhl partnerství," řekl Hirsch.

V roce 2016 založili v Ramat Ganu u Tel Avivu A1C Foods, která se specializuje na recepty a výrobu potravin s nízkým glykemickým indexem.

Hirsch řekl, že se podařilo izolovat specifické substance čokolády a změnit je tak, aby se snížil glykemický index nebo vliv na krevní cukr. "Je to podobný postup jako u léků, takže si jej můžeme nechat patentovat. Už jsme o patent požádali," řekl Hirsch. Podnik se nyní snaží získat investici ve výši asi dvou milionů dolarů (42 milionů Kč).

Hirsch také řekl, že společnost se nehodlá specializovat jen na trh pro diabetiky, ale poskytnout obecněji lepší verzi potravin nabízených v jídelnách. Spolupracuje s kuchaři na recepturách chleba, pizzy s nízkým obsahem sacharidů i jídel z těstovin.

– Globe24.cz / ČTK

0 komentářů Napište svůj názor

reklama