Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Afghánistán hlásí přes 20 mrtvých po sebevražedném útoku

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto Reuters

Kábul - Při dnešním útoku dvojice sebevražedných atentátníků v afghánské metropoli Kábulu zahynulo nejméně 21 lidí a dalších 27 jich bylo zraněno. S odvoláním na afghánské ministerstvo zdravotnictví o tom informovala agentura Reuters. Agentura AFP sdělila, že mezi oběťmi je i její fotograf.

Atentáty se staly na stejném místě v centru města poblíž sídla afghánské rozvědky NDS. Policie uvedla, že první atentátník jel na motorce. Druhý útočník, který byl pěší, se odpálil až poté, co se na místě shromáždili novináři.

Mezi oběťmi jsou podle AP nejméně dva novináři. Vedle fotografa AFP ohlásila zabitého kameramana místní televize TOLO.

Předminulou neděli se v Kábulu odpálil sebevražedný útočník před budovou pro registraci voličů, zabil 57 lidí. K útoku se přihlásila organizace Islámský stát, podle něhož cílem byli "šíitští odpadlíci".

Témata:  teroristické útoky v Afghánistánu Afghanistán terorismus násilí

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:36

Tusk apeluje: Nadcházející týdny mohou rozhodnout o osudu války na Ukrajině

Polský premiér Donald Tusk po summitu Evropské rady upozornil, že situace na ukrajinské frontě je kritická a příští týdny mohou rozhodnout o osudu války. Podle premiéra obsahují závěry summitu závazné ustanovení, která zavazují EU přijmout opatření k zajištění bezpečnosti ukrajinského nebe. Tusk se také vyjádřil k zatčení Poláka, který údajně pracoval pro ruskou rozvědku.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy