Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Leonardo Di Caprio je zase o něco slavnější, vědci po něm pojmenovali brouka

Z filmu Vlk z Wall Street
Z filmu Vlk z Wall Street
Foto: Bontonfilm

Washington - Další zástupce třídy hmyzu dostal název po známé osobnosti. Nově objevený druh brouka z malajské části ostrova Borneo nyní nese vědecké označení Grouvellinus leonardodicaprioi, přičemž druhové jméno je odvozeno od jména hollywoodského herce Leonarda Di Capria. Informovali o tom vědci v časopise ZooKeys.

Nenápadného černě se lesknoucího brouka našla vědecká expedice ve vodopádu. Amatérští vědci jméno hollywoodského herce vybrali mimo jiné proto, že Di Capriova nadace během 20 let podpořila řadu projektů na ochranu druhů.

"Tento nepatrný a černý brouk možná nezíská žádné Oscary za charisma, ale v ochraně druhů se počítá každý tvor," komentovala přírůstek vedoucí expedice Iva Njuncicová.

Grouvellinus leonardodicaprioi rozšířil řady "prominentů" v hmyzí říši. Ta už zahrnuje mola s blonďatými chloupky jménem Neopalpa donaldtrumpi, pojmenovaného po americkém prezidentovi Donaldu Trumpovi, nebo mouchu Megapropodiphora arnoldi, která si díky silným předním nožkám vysloužila jméno po hollywoodském svalnatci Arnoldu Schwarzeneggerovi.

Témata:  hmyz zvířata Leonardo DiCaprio

Aktuálně se děje

22. dubna 2024 14:22

Senátor: Ukrajina by mohla dostat dalekonosné střely ATACMS za pár dní

Podle předsedy senátního výboru pro zpravodajské služby Marka Warmera budou v právě schváleném balíčku 61 miliardové pomoci pro Ukrajinu také taktické rakety ATACMS s doletem až 300 km. Tuto informaci potvrdil v rozhovoru pro televizi CBS.

Zdroj: Radek Novotný

Další zprávy