Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Bojovníci Tálibánu dobyli okres na severovýchodě Afghánistánu

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: AFP

Kábul - Islamistické hnutí Tálibán se týden po zahájení své jarní ofenzivy zmocnilo jednoho okresu na severovýchodě Afghánistánu. Při jednodenním boji v oblasti Kohistán, která se nachází v důležité provincii Badachšánu, bylo zabito pět policistů, informovaly dnes podle agentury DPA činitelé bezpečnostních sil.

Spolu s Kohistánem nyní Tálibán už ovládá tři okresy strategicky významného Badachšánu, který sousedí s Pákistánem, Tádžikistánem a Čínou.

Mluvčí Tálibánu Zabibulláh Mudžáhid se v souvislosti s boji v Kohistánu na twitteru zmínil o 15 zabitých vojácích a dvou mrtvých bojovnících povstaleckého hnutí.

Mluvčí afghánské armády Džavíd Sálim agentuře DPA řekl, že bezpečnostní síly se musely stáhnout z centra Kohistánu severně od správního střediska Badachšánu Fajzábádu, protože se v boji nedočkaly žádných posil ani přísunu potřebných zásob.

Témata:  Tálibán Afghanistán terorismus válka

Aktuálně se děje

11:40

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy