Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Láska v plamenech. Ital neunesl rozchod a zaživa upálil ex-přítelkyni

Ilustrační foto
Ilustrační foto
Foto: Reprofoto

Řím - Vysokoškolská studentka z Říma byla upálena zaživa jejím ex-přítelem poté, co ho po dvouletém vztahu opustila. V pondělí to uvedly italské úřady. Podle jednoho z vyšetřovatelů jde o nejděsivější trestných čin, který kdy ve své kariéře viděl.

Sara Di Pietrantoniová (22) zemřela v neděli před svítáním, když jí její bývalý přítel Vincenzo Paduano (27) zapálil její auto, řekla podle agentury AP prokurátorka Maria Monteleoneová. Když oběť vyběhla z auta, honil ji, když ji dohonil, strčil ji do plamenů. Vyšetřovatelé uvedli, že útočník použil zapalovač, kterým zapálil její obličej politý alkoholem.

„Mohu říci, že za posledních 25 let jsem ve své práci neviděl nic tak úděsného," uvedl vedoucí policejní úředník Luigi Silipo. Paduano už byl držen a je obviněn z vraždy. On sám vinu nejprve popřel, po osmihodinovém výslechu se však přiznal, řekli vyšetřovatelé médiím.

Muž se prý nesmířil s tím, že ho dívka opustila, vše si prý zorganizoval a naplánoval. Paduano pracoval jako člen ochranky, ve tři hodiny ráno z práce odešel a odjel před dům nového přítele Monteleoneové. Když z domu dívka odjela, sledoval ji a přinutil ji zastavit na krajnici.

„Dostal se do jejího auta, po hádce vnitřek polil malou lahví alkoholu a polil i Saru. Vyběhla ven a on auto zapálil. Asi po sto metrech ji chytil, strčil ji do plamenů a nechal ji brutálním způsobem zemřít," popisuje policista celá čin.

Bezpečnostní kamery nedaleko místa činu zachytily část dění. Zatímco žena křičela marně o pomoc a snažila se uprchnout, projely kolem nejméně dva vozy. Nikdo jí však nepomohl. Matka obětí poslala naléhavou výzva občanů, aby ženám v podobných případech pomáhali a „nedívali se na druhou stranu." Dodala, že pokud by některý z kolemjdoucích pomohl, mohla by být dívka naživu.

Témata:  Itálie oheň vražda

Aktuálně se děje

18. dubna 2024 22:05

Fiala potvrdil, že slovenská sbírka pomůže k nákupu munice pro Ukrajinu

Česko našlo cestu k využití finančních prostředků získaných v rámci slovenské občanské sbírky pro českou iniciativu na nákup dělostřelecké munice pro ukrajinskou armádu. Po skončení mimořádného unijního summitu to uvedl český premiér Petr Fiala (ODS). 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy