reklama

ČSSD účastí v předchozí koalici, jejíž součástí bylo i hnutí ANO, přišla podle listu o téměř dvě třetiny voličů. "Vláda to přitom byla z pohledu levicového voliče úspěšná, zvyšovala sociální výdaje jedna radost. Všechny tyto skutečné nebo zdánlivé zásluhy si ovšem dokázal svou permanentní a agresivní kampaní přisvojit Babiš - spolu s levicovými voliči. V nové vládě to nebude jinak," soudí list v komentáři pod titulkem Česká sociální demokracie si kope vlastní hrob.

"Rovněž platí, že je jedno, kolik záruk sociální demokraté krasopisně zaznamenají v koaliční smlouvě. Nic Babišovi nezabrání v tom, aby je kdykoli v parlamentu přehlasoval s pomocí komunistů a fašistů Tomia Okamury, bude-li to pro něj výhodné," napsal deník.

Dodal, že i v případě jasného porušení koaliční smlouvy Babišem to bude fungovat jako při zásluhách vlády - půjde spíše o to, komu volič uvěří, že rozpad koalice zavinil ten druhý. Podle listu v komunikaci, v obviňování a ve zbavování se odpovědnosti bude Babiš vždy lepší.